Descriere
Diospyros kaki TIPO este un cultivar obtinut in Japonia la inceputul secolului ,fiind o varietate foarte raspandita (soiul cel mai cultivat in Italia) in special datorita rezistentei bune la temperaturile scazute din timpul iernii.
Planta are o vigoare medie-ridicata, cu o pronuntata tendinta de crestere verticala, o inflorire abundenta,uniform distribuita pe coroana si productivitate ridicata.
FRUCTUL ; Kaki Tipo produce fructe de mari dimensiuni,170-200 g,rotunde in sectiune longitudinala si trasversala, portocalii la coacerea completa
Coaja fructului este galben -portocalie la maturitatea de recoltare sau portocaliu intens la maturitatea fiziologica(coacerea deplina), cand se poate indeparta cu usurinta.
Kaki Tipo se autopolenizeaza.
Kaki Tipo face parte din categoria soiurilor POLLINATION -VARIABIL NON-ASTRINGENT (PVNA)
Culoarea pulpei este galben-portocalie atunci cand este culeasa pentru comercializare si portocaliu intens in momentul coacerii depline, cu un continut ridicat de zahar.
RECOLTAREA are loc timpuriu la sfarsitul lui Octombrie inceput de Noiembrie.
Se livreaza plante de 3 ani la radacina nuda, 170-180 cm care fructifica in anul 2 de la plantare.